Hvorfor skal jeg vide hvad en email sender er?

Alle websites, der kører på et CMS, sender emails. Uden den rigtige service, kan det være at disse mails ikke dukker op.

WordPress sender såkaldte kvitteringsmails “transactional mails”, når en ny bruger bliver oprettet, en adgangskode bliver nulstillet og lignende. Det er interne mails, som man godt kan undvære.

Behovet ændrer sig dog, hvis du kobler en formular på dit website. Nu vil du gerne automatisk kunne sende en bekræftelse på, at en person har udfyldt denne formular – og du vil især gerne modtage en besked om dette, så en mulig konvertering ikke går tabt.

Dette er ikke at forveksle med nyhedsbreve (som vi kort nævner) herunder.

Der er flere måder mails fra et website fungerer på:

Emails direkte fra serveren

En server kan sagtens opsættes til at sende emails, men i en verden fyldt med spam og en masse regler, er det ikke fordelagtigt.

Ét broddent kar, kan ødelægge det for alle andre.

Da en email bliver sendt fra en IP-adresse (serveren), vil det være selve serveren der er ansvarlig for indholdet, og serveren der skal leve op til kravene omkring verificering og overholdelse af regler. Hvis ikke dette lykkedes, vil serveren komme i bad standing, mails vil blive markeret som spam og det vil gå ud over selve IP-adressen. Og de andre websites der ligger herpå.

En server der aldrig har sendt emails før, har ikke opbygget et omdømme – og vil derfor have svært ved at sikre levering af emails, samt være svag i en situation hvor en mail bliver markeret som spam.

Det er blandt andet af disse årsager at vi, i Superpeak, ikke tilbyder at sende emails via serveren. Muligheden er ikke engang installeret på vores servere.

Emails (nyhedsbreve) via et marketing automation værktøj

Hvis du sender nyhedsbreve har du stiftet bekendtskab, eller hørt om marketing automation værktøjer. Der er flere spillere på markedet, blandt andet Campaign Monitor, Mailchimp og Mad Mimi. Disse værktøjer tilbyder plugins til WordPress, hvor du kan indsætte formularer, så folk kan tilmelde sig dit nyhedsbrev. De tilmeldte ryger så direkte ind i systemet, hvor du kan sende nyhedsbreve til dem.

Men vi er ikke interesseret i at sende nyhedsbreve i dette tilfælde. Vi vil gerne sende dem (og selv modtage) en kvitteringsmail på den formular de netop har udført – uden at det er bundet op på et nyhedsbrev.

Emails via en service

En email service er et tredjeparts værktøj, der er specialiseret 100% i netop det, at sende emails – at have et godt omdømme – og at være rigtig gode til det.

Der findes en række af disse services på markedet, Postmark, SendGrid, Mailgun, Sparkpost og nogle marketing automation værktøjer har også dette som en nebengenschæft, for eksempel MailChimp’s Mandrill (der nu er helt indlejret i Mailchimp’s hovedprodukt).

Servicen bliver koblet op på dit domæne, så mails sendt via servicen, kan autentificeres som kommende fra dit domæne, og dermed undgå diverse spamfiltre. Du vælger stadig selv hvem der skal være afsender, hvilket navn der skal optræde – og i mange tilfælde kan du koble unik styling på dine emails, så de ikke er så kedelige.

Vi bruger selv Postmark til vores Email Service, med stor succes.